ÇİĞKÖFTE

Malzemeler

• 500 çiğ köftelik et 
• 1 kg Özsari Köftelik bulgur 
• Birkaç sarımsak (bazı yörelerde sarımsak konulmuyor) 
• 2 kaşık biber salçası 
• 2 kaşık domates salçası 
• 2-3 kaşık pulbiber 
• Karabiber baharat 
• Maydanoz 
• 2-3 dal taze soğan -sarımsak 
• Bir kasede elinizi ıslatmak için limonlu su (isterseniz biraz zeytinyağı da koyabilirsiniz)

Hazırlanışı

1 - Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın. Çiğ köftelik eti soğan, sarımsak, salça ve pul biber ile yoğurun. daha sonra bulguru ekleyip en az 30 dakika yoğurun. Baharatı ve karabiberi ekleyin. sonlara doğru çok ince doğranmış maydanozu ve taze doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip 5-10 dakika daha yoğurun. Yoğurma sırasında elinizi ara ara limonlu su ile ıslatın. 
2 - Hazırlanan harçtan avucunuza bir miktar alıp elinizle sıkarak şekil verin. marul yaprakları,turşu ve ayran ile servis yapın.