EKŞİLİ UFAK KÖFTE

Çorbası İçin 
• 500 gr. parça et 
• 1 su bardağı nohut 
• 1 yemek kaşığı domates salçası 
• 3-4 diş sarımsak, 
• 1 yemek kaşığı biber salçası 
• 2 limonun suyu 
• 5 su bardağı su 
• yağ,nane,tuz 

Köftesi İçin 
• 300 gr. çiğ köftelik et 
• 1/2 kg. Özsarı köftelik bulgur, 
• 2 adet orta boy kuru soğan 
• 1 çay kaşığı karabiber 
• 1 yemek kaşığı kırmızı biber 

Hazırlanışı

Köftelik bulgur, et ,ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Besin değerlerinin kaybolmaması için köfteleri buharda pişirmeniz önerilir. 
Diğer tarafta parça et ve halka doğranmış soğan kavrulur.Suyu ve bir gece önceden ıslatılmış nohut eklenir. Et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. 
Buharda pişmiş ya da haşlanmış bulgurlu köfteler; haşlanmış et ve nohut karışımına eklenir, bir taşım kaynatılır. Nane yağda ısıtılır ve et suyu-nohut köfte karışımının üzerine gezdirilir.