İÇLİ KÖFTE

Malzemeler

• 150 gr. fıstık içi ve/veya ceviz içi, 
• Tuz, karabiber 
• Toz biber, pulbiber 
• 350 gr. az yağlı kıyma 
• 400 gr. soğan 
Dışı için malzeme: 
• 500 gr. Özsari köftelik bulgur 
• 250 gr. çiğ köftelik et 
• 1 çay kaşığı karabiber 
• 1 haşlanmış patates 
• 1 yumurta 
• 1 çay kaşığı tuz 
• 1 soğan

Hazırlanışı

İçinin Hazırlanışı 
Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip soğumaya bırakılır. 
Dışının Hazırlanışı 
Dışı için gerekli tüm malzemeler katılır, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur. 
Köftenin Hazırlanışı: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, sıvı yağda kızartılır. 
Hafif olmasını arzu ederseniz buharda pişirebilirsiniz.