KISIR

Malzemeler

• 2 Su bardağı Özsarı köftelik bulgur 
• 2 Su bardağı sıcak su 
• 3 Adet orta boy domates 
• 4 Adet sivri biber 
• 10 Adet yeşil soğan 
• 1 Demet maydanoz 
• 5 Dal taze nane 
• 4 Çorba kaşığı domates salçası 
• 1 Çorba kaşığı biber salçası 
• 1 Su bardağı zeytiyağı 
• 1 Limon suyu 
• 1 Çorba kaşığı nar ekşisi 
• Kekik 
• Kırmızı pul biber 
• Süslemek için kıvırcık yaprakları

Hazırlanışı

1. Derin ve geniş bir kabın içerisine köftelik bulguru koyun. 
2. Üzerine sıcak su koyup üstünü bir kapak ile kapatın(bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin) 
3. Yıkadığınız sebzelerin hepsini ince ince doğrayın (kıvırcık hariç) 
4. Doğradığınız sebzeleri bulgur ile karıştırın 
5. Zeytinyağı, tuz,baharatlar, limon suyu ve nar ekşisini ilave edin 
6. İyice karıştırın 
7. Servis tabağına alın