MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler

• 1 su bardağı kırmızı mercimek 
• 1 litre su 
• 1,5 su bardağı Özsari köftelik bulgur 
• 2 baş kuru soğan 
• 1 çay bardağı zeytinyağı 
• 1,5 yemek kaşığı biber salçası 
• 1 tatlı kaşığı karabiber 
• Dilediğiniz miktarda pulbiber 
• 1 çay bardağı sıcak su 
• 1,5 yemek kaşığı domates salçası 
• 1 demet maydanoz 
• 6-7 sap yeşil soğan 
• 1,5 tatlı kaşığı tuz 
• Marul veya roka

Hazırlanışı

1. Mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Tencereyi açık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur).Pişmiş mercimek muhallebi kıvamında olmalı. 
2. Köftelik bulguru derin ve yayvan bir kaba/köfte leğenine alın. Üzerine pişmiş mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp bulgur şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyin 
3. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları hafif kavurun. Dilediğiniz kadar pul biberi kavrulmuş soğana ekleyin ateşin altını kapatın. 
4. Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun. 
6. Derin kaptaki karışımınıza tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ve pulbiberli zeytinyağında kavrulmuş soğanı ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir) 
7. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.