YAPRAK SARMASI

Malzemeler

• 4-5 adet kuru soğan 
• 1 çay bardağı zeytinyağı 
• 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) 
• 2 su bardağı Özsari bulgur 
• 1 yemek kaşığı kuru nane 
• 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber 
• 1 tatlı kaşığı tarçın 
• 2 kesme şeker 
• 2 yemek kaşığı kuş üzümü yarım limon suyu 
• 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 
• 1 tatlı kaşığı tuz 
• 1 çay bardağı kaynamış su 
• yarım kg salamura ya da haşlanmış asma yaprağı 
• yarım çay bardağı zeytinyağı 
• 2 su bardağı kaynamış su

Hazırlanışı

1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun. 
2. İki su bardağı bulguru soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye kuru nane, karabiber, tarçın, 2 kesme şeker, kuş üzümü, yarım limonun suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte bulgur suyu çekene kadar demlendirin. Bulgur suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun. 
3. Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek tuzu gidene kadar - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın.Eğer taze yaprak kullanıyorsanız az yumuşayıncaya kadar haşlayın. Her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın. 
4. Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. En sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz) 
5. Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. Limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.